2020. január 2.

KÉTSZÍNŰSÉG; MŰ/MOSOLY, IGAZI DÜH… MELYIK A PÁPA?

 Pável Márta

KÉTSZÍNŰSÉG; MŰ/MOSOLY, IGAZI DÜH… MELYIK A PÁPA?

Bevallom – és köztudott – egyedül a jelenlegi Pápa nekem semmiképpen sem nyerő szériás, sok bajom van Vele. Többek közt az alábbi dolog is engem igazol. Az a nő, aki lehet kissé erőszakosan megragadta a kezét, nem néz ki elvetemültnek (lásd a fotót) sem veszélyesnek, inkább szegény rajongó volt, semmiképpen sem reagálhatott volna így, az állandóan mosolygó Pápa. (Az igaz, járt ez a nőnek, miért nem Jézus Krisztusban kapaszkodik, minek a Pápában?) Az emberek, akik utálják a papságot és egyre többen vannak, most kérdezgetik, mit szólsz, s ezeket díjazod stb. Mit szólhatnék? Azt, hogy megírom ezt a pár sort. Istenem, de szomorú is ez! Mindig napfényre kerül az igazság.

img_20200102_190815--2-.jpg

https://www.magyarkurir.hu/hirek/racsapott-egy-eroszakoskodo-no-kezere-ferenc-papa-szilveszterkor Rácsapott egy erőszakoskodó nő kezére Ferenc pápa szilveszterkor.”

Majd ezt prédikálja-.uo. „Ferenc pápa az újévi misén: Emberségünk szintjét azon mérhetjük le, ahogyan egy nő testével bánunk!”

Most akkor itt be is fejezhetném, a kettő egymás mellett mindent elmond. Bort iszik és vizet prédikál, mondhatja erre a magyar. S itt ez baj, veszett a hitelesség. Mire megyünk ezzel? Ferenc pápa: „Bocsánatot kérek a tegnap mutatott rossz példa miatt. Néha, sajnos, én is elveszítem az önuralmamat.”  Általában egy nőt a házastársa nem úgy üti meg, hogy békében ülnek a fotelben, majd férfi feláll  és leken egyet a nőnek. Nem, nem így történik. Tán úgy, hogy a nő veszekszik, olyanokat mond, amik húsba vágnak, és akkor  – ahogyan a Pápa is – elveszíti az önuralmát és üt. Semmi különbség. Majd utána a Pápa hosszasan prédikál Szűz Anyáról, meg a nőkről.

Két arc, sokféle viselkedés, de mindegyik felbolygatja a keresztények életét, megosztanak, s a hit gyengül, az európai hívők száma a templomokkal együtt csökkent! Nincs ez jól! Tán most kellene levonni a tanulságokat, most kellene visszavonulni és visszaadni annak pápaságot, aki él még és akit joggal megilletne.

Isten virrasszon felettünk és vigyázzon ránk  katolikusokra, nagy bajban vagyunk.