2022. február 17.

MINDENKINEK ENGEDELMESKEDNI KELL AZ EMBERI KÖZÖSSÉG AKARATÁNAK?

Pável Márta

MINDENKINEK ENGEDELMESKEDNI KELL AZ EMBERI KÖZÖSSÉG AKARATÁNAK?

Diogenész szemére vetették,

hogy tisztátalan helyekre jár.

A nap is, úgymond, mégsem mocskolódik be.

Diogenész

Egy közösségi oldalon szembejött velem egy ismerősöm által megosztott cikk - az illetőt soha nem tartottam nagyra… -, ami eleinte liliomos volt, majd a végén becsörrentett nekünk, hogy pironkodjunk. Nos, miről is volt szó?

„Emberi közösség akarata” volt a végkifejlete, szerintük, ha közösségben akarunk élni, akkor a közösség véleménye szerint kell működnünk, és el kell fogadni a közösség véleményét, erőszakos akaratát. Rögtön jelzem, ez tarthatatlan, nem, soha!

Hát én ettől nagyobb álszent tévedést már rég olvastam! Sokszor szembe fut velem egy pár ember /vagy eltérő számú lényből álló csoport véleménye, akik osztogatják az észt, igaz nekik nem sok jutott, csak azt hiszik, hogy ők az elitek (ezek a félig intelligens, de erőszakos, sokszor szektás népség). Ugyanis, az emberiség sohasem volt egységes, s nem is lesz, mert alapjában ilyen.

Megnézhetjük akár politikailag, akár társadalmilag, akár szociológiailag, akár műveltségileg, akár vallásilag, és hosszasan sorolhatnám a megosztottságot, nincs egység. Mivel szinte mindenki mást akar, kivéve időlegesen összeverődött földi csoportok, akik egy időre, egy cél mentén kb. azonosan gondolkodnak, de hamar végük van. Legtovább az Isten vezérelte csoportok, rendek maradnak fenn, mert ott a cél transzcendens, Istentől jön. Emberi közösség akarata – ha elveimmel, meggyőződésemmel egyezik, csak akkor -, de különben soha nem vesznek rá, hogy velük egy platformra kerüljek. Ezzel engem zsarolni nem lehet, ha nekem az nem igazság, amit ők gondolnak, halott ügy, hogy kényszerítsenek.

Jelezném, pont ezért vannak háborúk, mert náció szerint, elvek, politikai manipuláció miatt mindegyik a maga igazát hajtogatja – akár az, akár nem.

Így nem lehet kijelenteni, hogy - akár Magyarországon is - egy közösségnek a normáját kell követni. Például, nem egy-egy közösség dönti el – kivéve, ha szektás, vagy erősen megtéveszthető-, ki és hogyan él, mit kezd magával, mert a saját élete fölött - Istenen kívül- egyedül ő maga rendelkezhet. S mivel szabad akarat van, semmiféle közösségnek nincs joga, de egy politikai vezetőnek, sem a kormánynak, sem senkinek, mert akkor az diktatúra(!!!), hogy például eldöntse, beadatom-e magamnak a kísérleti oltóanyagot, vagy olyat tegyek, ami felér egy öngyilkossággal.

Ha most a múltba visszanézek /s ha ez igaz lenne/, akkor Hitlernek akár igaza is lehetett volna; az a „kis közösség” eldöntötte, hogy kit nyírjanak ki, s ki uralkodjon a többi felett. S ha ez valakinek nem tetszik, akkor mehet az „öngyilkosságba”, „kieshet” az ablakon stb. Ott vannak a különböző rendszerek, diktatúrák, és sorolhatnánk, különböző országok számos részén milyen eltérések vannak, (ahogy a fentiekben emlegetett illetők úgy gondolják) ha abban az országban akar élni valaki, akkor el kell fogadnia a közösség döntését?...

Igaz, van kivétel. Ha valaki menekült, akkor a befogadó országgal kapcsolatban nem követelőzhet, neki valóban, személyi jogait kivéve, integrálódnia kell, mert nem hívták, ő menekül, és segítő kezet kapott, amibe nem illik beleharapni. De a többi esetet nézve, mekkora balekság ez? Messze áll a tiszta, szabad akaratot tiszteletben tartó gondolkodástól. Egyik legfőbb bajom az Isten, Őt úgy csűrik-csavarják, ahogy akarják. A különböző vallásokban eltorzul az igazi Istenkép, ebbe is bele kellene egyezni?

Ha én teljesen másként élek, gondolkodom és a tapasztalatok, miért kéne nekem az ő véleményüket igaznak venni, ha meggyőződésem, hogy nem igaz. Azt is mondhatnám, igazodjanak hozzám - de nem mondom, mert én kulturált, humánus vagyok-, de azt mondom, hogy mindenkinek a szabad akaratot, ahogyan Isten adta, meg kell hagyni!  

Kár olyan balgaságokat írogatni/megosztani, hogy ha akarok az emberi közösségben élni, akkor a közösségnek fogadjam el a személyes jogaimat érintő normáit is. Ha a közösség végtelen buta, agymosott és megtévesztett, lehazudják a Napot is az égről, s ezt látom, tudom, akkor önként tegyem a nyakam a bitó alá? Bizonyos fokig valóban vannak emberi közösséget érintő együttélési szabályok, s azt el kell fogadni, pl. isteni 10 parancs, törvénykönyvek, KRESZ, amelyek az együttélés alapnormáit szavatolják, de a személyes emberi jogaim megsértése nélkül.

Fontos, hogy kimondhassam: én nem akarok az elveim ellen ható közösségbe menni, én nem akarok istentagadó normákat, kifordított/ elferdített nemiséget, erőszakos oltásokat stb. elfogadni. Nekem az olyan emberi ötletek/a világon, EU-s közösségben /ahol az anyát nem anyának veszik stb., vagy ahol a pénz, az anyagiak, a hiúság, az ego dübörög, nem megfelelő.

Ha mindenkinek igaza lenne, akkor nem lett volna Einstein, Semmelweis, Tesla, stb., nem lehetett volna másként, előrehaladottan gondolkodó.  Igaz a többségüket ki is készítették, mert aki kidugja a fejét az iszapból azt egységesen verik, vissza akarják parancsolni a meleg bűzös iszapjukba, nem akarnak csillagokat maguk felett.

Láthattuk, nehéz haladni, mert rájuk telepszenek az akadémikusi szervezetek, gazdasági érdek közösségek, az orvosi közösség [M1] pl. a homeopátiára, akupunktúrára stb.. Ezek a butaság közösségei, ezekkel nem lehet együttműködni, kocka fejűen gondolkodnak.  Az emberiségből mindig kiváltak egyeduralomra, diktatúrára törekvő egyének, hatalmas gyilkos egoval, s láthattuk mekkora pusztításokat okoztak/nak az emberiség történelmében, életében. . Ezt nem szabad támogatni, ennek semmiféle meggondolatlan írásokkal táptalajt adni.

Részemről igyekeztem mindenkinek a jogait tiszteletben tartani, és megkövetelem, hogy az enyémet is tartsák tiszteletben.


 [M1]