2023. november 15.

Pável Márta

SZUPER POLITIKAI ÖTLET AZAHRIAH „BEVETÉSE”

(Hangosan gondolkodom, ez a véleményem… bár ne lenne igazam.)

A karmelita tüntetések, kordonbontások nem vezettek eredményre, de azután jön ez a szuper ötlet, fiatalokat megbabonázni, majd ezt ellenzéki politikával kitölteni. Eddig ez nem sikerült, most erős a kétségem, mi lesz belőle… Sok Fideszt kedvelő zenésznek sem jutott el az agyáig, mekkora trójai faló ez a krapek. Nem tudom, honnan jött, de látom, hova tart, s az nekünk, keresztény magyaroknak messze nem lenne jó, mert teljesen a liberális brancsnak az elvei szerint működik.

Azahriah bevetése nem kis ötlet, egy alig több mint két évtizedes ember hogy csinálhat ilyen sikert, hogy stadionokat megtölt? Ehhez nagy, ravasz kampány, sok pénz kell, és az hol van...? Koránál fogva sem valószínű, hogy zeneileg képzett, de elismerem, tehetséges lehet. Mozart is született tehetség volt, de nem hatalmi ágat akart megdönteni. Azahriah egy egyveleget csinál mindenből, fiatal, jól adja elő és a zeneileg igénytelenebb embereknek (főleg könnyűzenei poszton, lehet rá rángatózni, ritmusa van, kikapcsol stb.) ez megfelelő, de előtte elmondja a kormánypárt kritikáját, meg amit, gondolom, a megbízói szájába adtak. Miután a fiataloknak többnyire már csak igénytelenséget tanítanak, nehéz megkülönböztetni a tiszta vonalakat, így ezért megtöltik vele a stadionokat.

Igen ám, csakhogy ez az ember elkezdte fellépése közben a tömeget befolyásolni, átpolitizálni. Így felmerül az emberben a kérdés, hogy ki van a háttérben, ki csinált ekkora feneket ennek a dolognak (huszonévesen, hacsak nem egy kőgazdag valaki áll mögötte, nincs ennyi pénze)? Ki segíti ebben, mert, hogy nem egyedül van, az biztos, és hogy ennyi ember előtt bírálóan nyilatkozik a hazánkban, s külföldön is hazánk ellen, az eléggé aggasztó. Ez a lehető legjobb politikai kampány, akár az Európai Unió felé, akár a magyarországi választók felé. Meglepő és jó taktikai húzás, kérdés: a FIDESZ felébred-e időben, és tud-e tenni ellene?

Minden politikai alakulat megcsinálja a maga trükkjét. Itt a politikában nem az a kérdés, hogy ki nagyobb elsőáldozó, hanem az, hogy ki csalja a legkevesebbet, vagy ki hagy még a maga jólétén kívül a népnek annyit, hogy éppen ne haljon éhen, és legközelebb is rájuk szavazzon. Nos összesen ennyit a politikai emberbarátságról. Ezzel a fiatallal  nagyon jól csinálják, felkavarja a tanárok ügyét, felhozza az egészségügyet stb. Itt most másodrendű, mennyire van igaza és mennyire nem; ez a kormány mit hagyott szétmenni stb. Azt sem tudom, mennyire igyekeznek rendbe tenni a dolgokat, és mennyire hatásosan. Mondjuk én személy szerint az egészségügyben nem károsodtam meg semmiben, mindenütt jól elláttak. Igaz, nagyon sokan panaszkodnak, illetve én el tudtam menni attól az orvostól, aki legszívesebben a koporsóban látott volna, és volt még rá alkalmam, mert az alkalmat nem tiltották be.

De visszatérve Azahriahra, ez egy nagyon érdekes dolog, mert ez az ember több mint veszedelmes. Nem tudom, hogy ezt észrevette-e a Fidesz vagy a mostani kormány, de egyedül is elég lenne kormányt döntögetni (übereli a Heti Hetest), és ha nem kapnak időben észbe, komoly vesztés is lehet belőle.

De mit lehetne tenni? Hát meg kéne mutatni a való énjét, elemezni kéne a zenéjét, elemezni kéne az okot és megnézni, hogy ki/kik vannak mögötte. Nyitottan le kellene vele ülni egy józan embernek, és megbeszélni/megvitatni a pozitív és negatív dolgokat. Ezeket együttesen föl lehetne mutatni, akkor már nem volna olyan szép a dolog, mint amilyennek elsőre látszik. Gyorsan el kellene kezdeni, mert az idő halad és nekik dolgozik.

Megjegyzem: sok dolog nekem sem tetszik az Orbán-kormányban, sok mindenben igazat adok a Mi Hazánk Mozgalomnak, de ha az ellenzék kerülne hatalomra, vége van a hazánknak. Ezen is józanul el kellene gondolkozni, és a Fidesznek meghallgatni a kritikákat és javítani az állapotokon.